Selská večeře od pana Pišty

V každé domácnosti v Maďarsku je taktéž k dispozici domácí úzené sádlo, cibule, čerstvá paprika žlutá, zralá červená a mletá červená paprika. Příprava tohoto vydatného jídla je zdánlivě složitá, ale není tomu tak. Důležité je, abyste měli připravené dvě pánvě a to je vše. V jedné pánvi složky jídla osmažíte a v té druhé vše naskládáte na sebe, a to je vše.

První krok: nakrájíme cca 100 g uzeného sádla a osmažíme. Pracujeme rychle a opatrně, celý proces by měl trvat celkem 2-3 minuty.
U nás se praví, že dobré sádlo je takové, ve kterém je aspoň 1 cm libové vrstvy. 
Druhý krok: oloupeme a podélně nakrájíme 2-3 středně velké cibule, přidáme a rychle osmažíme.
 
Třetí krok: nakrájeným vysoce kvalitním salámem usteleme ostatním prvkům pokrmu.
 V Maďarsku je v běžném prodeji minimálně 40-50 druhů salámu. Je těžké poradit, který je ten pravý salám do tohoto jídla, ale určitě vás nezklame, použijete-li salám typu Pick. Samozřejmě nemáme-li salám při ruce, možno použít i Gyulajskou klobásu.
Čtvrtý krok: na druhé pánvi rychle osmažíme nastrouhaný brambor a vložíme na salám. Jedná se pouze o jeden brambor, který po nastrouhání jemně opepříme.
 Stačí jeden středně velký brambor. Nastrouhaný brambor osmažíme na troše oleje doměkka tak, že přidáme trochu vody.
Pátý krok: vše posypeme červenou paprikou.
 Červená paprika dodá jídlu jedinečnou chuť.
Šestý krok: na druhé pánvi rychle osmažíme na kostky nakrájené žluté, zelené a červené papriky a položíme rovnoměrně jako další vrstvu.
Na podzim v Maďarsku sladké žluté papriky se většinou stanou červené. Dalším druhem papriky je paprika zelené barvy. Samozřejmě nejde o kalifornské papriky. 
Sedmý krok: další vrstvu budou tvořit nakrájené a narychlo osmažené žampiony.
 Žampiony v Maďarsku rostou v pustě v hojném počtu.
Osmý krok: šťavnatá rajčata nakrájíme na kolečka a vložíme jako další a zároveň poslední vsrtvu.
Jak je vidět, suroviny použité v maďarské kuchyni jsou u každého jídla velice podobné - cibule, paprika, mletá paprika, rajčata. 
Devátý krok: 5-6 vajíček rozklepneme, přidáme trochu mléka a pečlivě přelijeme naskládané vrstvy.
 Do našlehaných vajíček nemusíte dolévat mléko.
Desátý krok: Zapečeme v troubě a servírujeme.
Můžete vše zapéct i na plotně, ale buďte opatrní, aby se jídlo nepřipálilo. 

Pište, volejte česky!

Na níže publikovaném e-mailu NEPŘIHLAŠUJTE prosím skupiny - tyto přihlášky nebudou odpovězeny. Použijte odkaz NAHLÁŠENÍ SKUPIN. Telefon: (+36) 30 680 26 26 info@rab-gyor.cz
Vytvořeno službou Webnode