Maďarská kuchyň, maďarské recepty

Maďarské lečo – když to vaří Maďar doma, pak lečo vypadá přesně tak, jak je vidět na fotce. Příprava a foto: Veres

Vážení návštěvníci,
v tomto odkazu budu postupně uveřejňovat maďarské recepty
. Musím však podotknout, že nejsem žádný kuchař, jsem Maďar (pan Pišta), který se učil vařit od svých rodičů. Ano, od rodičů - čili jak od maminky, tak i od tatínka. V Maďarsku je totiž více mužů, kteří vaří než žen. Já patřím mezi muže, kteří vaří nejenom rádi, ale i dobře - tedy alespoň podle konzumentů mých jídel.
Společným jmenovatelem všech receptů bude to, že budou opravdu jenom maďarské. Přiložené fotky budou originální, a to přímo toho jídla, které popisuji.
István Veres provozovatel a majitel stránek

Maďarské recepty

Kachní prsíčka narychlo s česnekem

Dost často si klademe otázku, co připravit za jídlo, které se dá konzumovat teplé, s přílohou, nebo i bez, třeba i studené? Je tu jídlo, které všem požadavkům vyhovuje a přitom je vydatné a velice chutné. Příprava nepotřebuje hodně času, stačí věnovat tomuto jídlu tak 20 minut za předpokladu, že...
Celý článek

Selská večeře od pana Pišty

V každé domácnosti v Maďarsku je taktéž k dispozici domácí úzené sádlo, cibule, čerstvá paprika žlutá, zralá červená a mletá červená paprika. Příprava tohoto vydatného jídla je zdánlivě složitá, ale není tomu tak. Důležité je, abyste měli připravené dvě pánvě a to je vše. V jedné pánvi složky...
Celý článek

Maďarské lečo, jak dělá pan Pišta a většina Maďarů

Toto jídlo nepotřebuje hodně času, ale potřebuje kvalitní zeleninu. Je hotové během půl hodiny. Pravé maďarské lečo může být i pálivé. Příprava pro 4 osoby: oloupeme a nakrájíme 3-4 cibule na středně velké kostky. Očistíme kilo, až kilo a půl žlutých paprik a nakrájíme je na kostky přibližně o...
Celý článek

Míchaná vajíčka dle pana Pišty

V každé domácnosti v Maďarsku je k dispozici, a to po celý rok cibule, vajíčka, paprika a možná i rajčata. Na snídani či na večeři se připravuje níže popsané jídlo. Podává se s bílým chlebem. Při přípravě se nemusíte bát přidat místo rostlinného oleje třeba kousek uzeného sádla. Příprava...
Celý článek

Pište, volejte česky!

Na níže publikovaném e-mailu NEPŘIHLAŠUJTE prosím skupiny - tyto přihlášky nebudou odpovězeny. Použijte odkaz NAHLÁŠENÍ SKUPIN. Telefon: (+36) 30 680 26 26 info@rab-gyor.cz
Vytvořeno službou Webnode